ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНА БАБА МАРТА

И тази година Баба Марта пристигна в ДГ „Обзорче”, за да завърже мартенички на най-малките жители на град Обзор. Децата възторжено посрещнаха гостенката и заедно сътвориха цветен и пъстър празник. Внучката на Баба Марта – Мартенка, горските обитатели и първите пролетните цветя бяха подготвили интрересна програма с дъх на ранна пролет. Тържеството продължи с празнична ръченица, към която се присъединиха всички деца. Последва вкусна питка, пожеляния за здраве и шарена година, след което, Баба Марта на всяка ръчичка завърза мартеничка.
Баба Марта посети  и зарадва и децата от ДГ „Моряче“-Несебър, които я поздравиха с песни и танци.

Празникът – предвестник на пролетта бе честван и в село Тънково. В първия ден на първия пролетен месец малки и големи се събраха на площада в селото. Народното веселие премина под патронажа на кмета на селото Златин Георгиев.
Членовете на дамския танцов състав към читалището, на пенсионерския клуб, ученици от местното училище и децата от детската градина изработиха с много любов и въображение традиционни български мартеници, които подариха на хората от селото. Под звуците на българска народна музика всички посрещнаха Баба Марта. Извиха кръшно хоро и си пожелаха да са бели и червени, здрави, румени и засмени. Най-добрите кулинари от селото почерпиха всички присъстващи с вкусни, домашно приготвени сладкиши.