ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК-НЕСЕБЪР РАЗНЕСОХА ВЕЛИКДЕНСКИ ПАКЕТИ

Доброволците на БЧК –Несебър отново бяха ангажирани в благородна акция. С тяхна помощ бе осъществена традиционната за община Несебър Великденска инициатива по раздаване на хранителни пакети, която се осъществява по идея и със спомоществователството на кмета на общината Николай Димитров.
Благородната традиция отново бе спазена, като тази година в нея се включиха местните бизнесмени Ангел Николов, собственик на „Водолей-13“ЕООД- Сл. БРЯГ, Боян Патронов, собственик на „Несебър нет“ и Димитър и Георги Николови – баничарници „Вито“ – Несебър, които дариха хранителни продукти.
В продължение на два дни – Велика събота и Великден, местните червенокръстци, спазвайки всички противоепидемични разпоредби, разнесоха 130 хранителни пакета с богато и разнообразно съдържание.
Благодарение на техния труд и щедростта на дарителите храните достигнаха до най- нуждаещите се жители на Несебър, Равда, Сл.бряг Св. Влас и Обзор.
Жителите на общината, получили хранителни пакети са самотно живеещи, болни, социално слаби или хора и семейства в затруднено материално положение.
Членовете на местната организация на БЧК- Несебър са едни от най-дейните в осъществяване на доброволческата дейност на територията на община Несебър. Благодарение на тяхната всеотдайност и енергия се осъществяват голяма част от акциите в подкрепа на най-нуждаещите се граждани на общината.