Уважаеми дейци на българската просвета и култура,

Драги ученици,
Скъпи съграждани,
Поздравявам Ви с 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската просвета и култура и славянската писменост. Ден на гордост и затрогващо вълнение, ден на преклонение и възхита, ден –поклон пред великата мисия на светите солунски братя, които определиха не само духовния, а и цивилизационния избор както на българския народ, така и на още над 200 милиона души, говорещи и пишещи с българската азбука. Силата на словото запази в огромни части от света жив духа на християнството, а нас българите съхрани през тъмните векове, запазвайки националната ни идентичност и вяра.
За това и до днес се прекланяме пред великото дело на Кирил и Методий и на техните следовници –учители, творци, хора на свободното слово. И това преклонение на нашия народ пред духовния му елит е най-яркия израз на почит към тези, които неуморно, всекидневно и всеотдайно градят непревземаемата крепост на знанието, културата и българския дух. Това е празникът, в който честваме възхода си към „светли бъднини“, понесени на мощните криле на знанието!
На този ден бие последният училищен звънец за нашите абитуриенти. Искам да им пожелая здраве, творчески устрем и много успехи в живота!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!