ХАНДБАЛНИЯТ КЛУБ НА НЕСЕБЪР Е ПЪРВИ В “Б” ГРУПАТА

Хандбален клуб “Петър Бабев”- Несебър спечели “Б” групата в Зона Тракия след 4 победи, 1 равен и 1 загуба. Мъжката ни формация бе обявена официално за първенец, след като Българска федерация по хандбал взе решение временното класиране до момента да е крайно.

Оставаше още един последен турнир, на който хандбалистите от Несебър щяха да бъдат домакини. Още с възстановяването на клуба несебърските състезатели желаеха домакинство на този финален турнир. И то им беше дадено в началото на сезона, в който клубът се надяваше да стане шампион на “Б” групата.

Нашите състезатели очакваха да напълнят залата и да зарадва всичките си последователи в града и региона със зрелищна игра.

За съжаление извънредното положение провали организацията на състезанието, но не  и бъдещите планове на клуба.

Догодина ХК “Петър Бабев”  продължава и участията си в профил момчета и момичета. Следващата цел е женският представителен отбор да се включи в “Б” групата.

През лятото предстои второто издание на турнира по плажен хандбал “Несебър Бийч Къп”, както и още други инициативи.

„Правим ги за всички Вас, които ни следите, за да Ви радваме. А на въпроса дали хандбалният клуб на Несебър ще участва в Републиканската “А” група от следващия сезон, зависи от няколко фактора, които все още имаме време да уточним.”- коментира председателят на ХК “Петър Бабев” Несебър – Цветан Стойков.