ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНА ПЪРВИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ ТУРИСТИ

Днес с чартърен полет от Нидерландия първите организирани туристи кацнаха на летището в Бургас. Те отседнаха в най-големия курортен комплекс у нас, разположен на територията на община Несебър – Слънчев бряг.

За  холандските гости Община Несебър, Музей „Старинен Несебър“ и  фирма „Аватар – тур“ бяха подготвили обиколка на Стария град и посещение в средновековния храм „Св. Стефан“.

През това лято главен акцент и грижа към туристите ще бъде осигуряване на безопасна среда в средствата за подслон и заведенията за хранене и развлечение. В тази връзка бяха предприети редица мерки, чрез които туристическия бранш гарантира сигурността и безопасния престой на  чуждестранните и български гости .

За потвърждаване на сигурността, в община Несебър бе направено тестване на 200 души  от  различни групи професии, работещи с туристи.  Проведеният  скрининг бе част  от мащабно „Трансверзално проучване за серопозитивност на населението на Бургаска област за COVID-19”, осъществявано под ръководството на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и под контрола на РЗИ – Бургас. Всички резултати са отрицателни.

Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща ежегодно най-голям брой туристи. Тя последователно и системно затвърждава положителния си имидж на туристическите пазари, като предлага все по-добри условия за почивка и развлечение на своите гости. Примери за това са множеството проекти, реализирани на нейната територия, най-големият от които е пречиствателната станция, изградена, за да обслужва Несебър, Слънчев бряг и другите селища на общината. В последните години особено внимание бе обърнато и на озеленяването, сметопочистването и инфраструктурата, които заедно с естествените природни дадености са основни фактори за растящия интерес към региона.