НЧ „МЕСЕМВРИЯ – 2015″ КЪМ ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРЕДСТАВИ ТВОРЧЕСТВОТО НА ПИСАТЕЛКАТА ИВЕЛИНА РАДИОНОВА И ПОЕТА НАСКО ЕНЕВ

По покана на НЧ „Месемврия – 2015“ и с любезното съдействие на Музей „Старинен Несебър“ облагороденото пространство в двора на средновековния храм „Св. Стефан“ от Х век събра жители и гости на стария град на Несебър в среща с писателката Ивелина Радионова и поета Наско Енев – Римпо. Събитието сложи началото на дейността на НЧ „Месемврия – 2015“ след няколкомесечно прекъсване, породено от извънредната ситуация в страната и стана част от летния културен живот в града.

Ивелина Радионова е носител на множество награди от литературни конкурси у нас и е автор на повестите „Алтъна“ и „Обич“, с които става известна, на сборниците с разкази „Йова разказва“, „Писано с огън“ и „Цвете за теб“, както и на стихосбирките „България в сърцето ми“, „В тебе аз ще остана“, „Все ти пиша, Любов“, „Вълшебство за Коледа“, „Златни нишки“ и „България навеки“. Някои от нейните стихове са превърнати в песни. Понастоящем работи и твори в родното си място Провадия. Наско Енев – Римпо е от Варна и е автор на стихосбирките „За любов: песимистично и с надежда“, „Сънувам слънчогледи“ и „Обещание – спазено“.

В своеобразен поетичен диалог двамата представиха творби от своите стихосбирки, различни по природа, но обединени от всеобщия копнеж към любов и щастие, на споделена обич към хората и към думите. Ивелина прочете и откъси от свои разкази и представи на несебърската публика повестта „Алтъна“. В зародилата се топла атмосфера на разговор с гостите, сред които и младежката група за фолклорни танци „Незабравка“ към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, писателите зарадваха почитателите си, като отделиха време за автографи и лично послание до всеки от присъстващите.