КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ СЕ СРЕЩНА С ХАНДБАЛИСТИ ОТ КЛУБ “ПЕТЪР БАБЕВ”

Кметът на община Несебър Николай Димитров се срещна с ръководството на Хандбален клуб “Петър Бабев” – Несебър, представено от председателя Цветан Стойков и капитана на отбора Николай Андреев.

На срещата представителите на несебърския хандбален отбор връчиха на градоначалника купата на Б групата на Зона Тракия, спечелена от клуба за изминалия състезателен сезон и фланелката на капитана на отбора.

Клубът спечели Б групата в Зона Тракия след 4 победи, 1 равен и 1 загуба. Мъжката ни формация бе обявена официално за първенец, след като Българска федерация по хандбал взе решение временното класиране до онзи момента да е крайно.

На срещата нашите хандбалисти споделиха своите планове за бъдещи участия в турнири и амбицията си да се включат в републиканската А група. Клубът продължава и участията си в профил момчета и момичета. Следващата цел е женският представителен отбор да се включи в Б групата.

През лятото предстои второто издание на турнира по плажен хандбал “Несебър Бийч Къп” и състезателите се надяват да зарадва всичките си фенове в града и региона със зрелищна игра.

Припомняме Ви, че ХК „Петър Бабев“ бе възстановен през 2018 година и още от началото успя да организира турнир по плажен хандбал, в който се класира на второ място. Тазгодишното издание на  “Несебър Бийч Къп” ще бъде с международно участие.

В разговора при срещата кметът изрази своята задоволство от възстановяването на клуба и пожела на състезателите здраве и много успехи.