ПРЕДСТОИ СЕДМИЯТ ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ В НЕСЕБЪР

Турнирът „Математика без граници“ ще събере в Несебър деца с изявени математически дарби от цялата страна. Финалът на състезанието в града на ЮНЕСКО, който до миналата година беше с международно участие, за първи път ще се проведе на национално ниво, поради извънредните обстоятелства с разпространението на COVID 19 по целия свят.

Събитието в Несебър традиционно се провежда под патронажа на кмета г-н Николай Димитров, а домакин отново ще е Средно училище „Любен Каравелов“.

Освен в Несебър, седмият финал ще се състои и в още 16 страни на света – Австралия, Азербайджан, Виетнам, Естония, Казахстан, Македония, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Словения, Турция, Тайван, Узбекистан, Украйна и Филипините, като  общият брой на участниците за 2020 г. е 1500.

Турнирът „Математика без граници“ се провежда в три дистанционни кръга и финал, който ще бъде на 16 и 17 август 2020 г.

Тази година финалът в Несебър ще е само индивидуален и в него ще вземат участие 730 ученици от 1 до 12 клас от 54 града в страната.

От СУ „Любен Каравелов“ – Несебър ще участват представилите се отлично в предварителните дистанционни кръгове Георги Матеев/1 клас/, Венцислав Георгиев/2 клас/, Деян Атанасов/5 клас/, Никола Войнов/4 клас/, Мая Минкова/5 клас/ и Стойко Войнов/7 клас/.

Състезанието в Несебър ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, разписани от Министерството на здравеопазването.

На 17 август, в южния двор на СУ „Любен Каравелов“, за седми път ще бъдат излъчени звездите на турнира . Форумът за първи път ще излъчи и своите легенди – носителите на купи от три поредни издания и участници във финал 2020.