ПРОДЪЛЖАВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА СГРАДА В С. БАНЯ

Строителството на многофункционална сграда с обществено предназначение в с.Баня продължава. В момента се леят основите и се върви към излизане на кота 0.

На мястото, където се изгражда новата постройка, се намираше читалището на селото, а до решението за ново строителство се достигна след анализ, който установи, че ремонтът на старата сграда е нерентабилен.

Новата сграда ще има полусутерен, в който ще се помещават складове и котелно. На партерния етаж ще бъде разположен пенсионерски клуб и помещения за читалищна дейност, включващи многофункционална зала и сцена със съблекални към нея, както и компютърен клуб и библиотека. На втория етаж на сградата ще има фитнес зала, зала за аеробика с преходно помещение за детска анимация. Предвижда се и строителство на сцена пред новооформящото се външно площадно пространство.

Чрез осъществяване на проекта ще се удовлетворят нуждите на Баня от сграда, в която да се осъществяват обществени и културни мероприятия, като по този начин се улеснява и гарантира качествен социален живот за жителите на селото.