БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ПАОЛА ЙОРДАНОВА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО СЦЕНИЧНИ ИЗКУСТВА В ХОЛИВУД

 

След множеството награди от родни конкурси, възпитаничката на ОДК- Несебър, с вокален педагог Димитър Йорданов, Паола Йорданова покори и международната сцена.

Малката талантлива певица спечели бронзов медал в номинация „Вокал” на Световния шампионат по сценични изкуства, провеждан ежегодно в Холивуд, САЩ. Поради глобалната пандемия, 24-тото издание на WCOPA 2020 беше само онлайн.

Подобно на Олимпийските игри и в тази надпревара само участници, преминали квалификации, се състезават за своите държави в  изключително голяма конкуренция.

В oлимпиадата за таланти България участва за 4-ти пореден път. Тази година, седем деца от цялата страна се представиха в различни номинации. Общо над 2000 деца от 60 страни от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка участваха в разделите: актьорско майсторство, инструментал, танци, вокал, моделство и нестандартни форми.

В състава на журито влизат хора от развлекателната индустрия- актьори, агенти, мениджъри, кастиг- режисьори, представители на звукозаписни компании.

Лауреати в шампионата през годините са били носители на награди „Еми”, „Оскар”, „Златен голбус”.