КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ОТКРИ ФЕСТИВАЛА „ЕСЕН В НЕСЕБЪР“

Днес на площад „Жулиета Шишманова“, на сцената на Артиум център, кметът на община Несебър Николай Димитров официално откри поредното издание на фестивала „Есен в Несебър“.

В своето кратко слово той пожела на гражданите и гостите на града, събрали се да отбележат празника на даровете на отминаващото лято и идващата златна есен, приятни мигове на споделено веселие и добро настроение с програмата, която общината е подготвила за тях.

Първата фестивална вечер започна с фолклорни песни в изпълнение на Петя Димитрова към НЧ „Зора-1928“- с. Оризаре, Певческата група за изворен фолклор „Раковчанка“ и народната певица към Обединената общинска школа по изкуствата Нели Танева.

В продължение на 3 дни – до 13 септември включително, на богато украсената сцена своите изяви ще направят местни групи и състави, които ще радват публиката с пъстра и развлекателна фолклорна програма. Организаторите на събитието отново са отделили специално внимание на децата. За тях Община Несебър и кафе-сладкарница „FUNтазираМ“ са подготвили много приятни мигове на забавление с професионални аниматори.