В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРИКЛЮЧИ КАМПАНИЯТА ПО ОСВЕЖАВАНЕ НА ПЪТНАТА МАРКИРОВКА ОКОЛО ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ

Всяка година преди началото на учебния сезон в община Несебър се извършва актуализация и подновяване на хоризонталната и вертикална пътна маркировка. Районите около образователните институции са приоритетни, защото натоварването около тях, особено в есенно-зимния сезон, се увеличава многократно.

Около най-голямото учебно заведение в община Несебър – „Любен Каравелов“, плановото подновяване на пешеходните пътеки вече приключи. Завършена е и маркировката, обслужваща подходите към двете детски градини в Новия Несебър – „Яна Лъскова“ и „Калина Малина“, и детска градина „Моряче“ в комплекс „Черно море“. Освежаването беше приключено през почивните дни, когато движението на пешеходци и превозни средства не е така интензивно.

Около училищата и детските градини на съставните селища  освежителният пласт бе поставен през изминалите две седмици. За първия учебен ден улиците, тротоарите и алеите около всички учебни заведения са маркирани, според разписанията на закона за движение по пътищата.

Мерките за активна превенция включват часове по безопасност на движението в училищата и детските градини. За целта образователните институции са оборудвани с учебни площадки, на които децата получават практическо обучение по безопасност на движението. Тези площадки също подлежат на освежаване и подновяване, което се извършва по преценка на директорите и според степента на износване на маркировката.