ХАНДБАЛЕН КЛУБ „ПЕТЪР БАБЕВ НЕСЕБЪР“ ЗАВЪРШИ ТРЕТИ НА ТУРНИРА „НЕСЕБЪР БИЙЧ КЪП“

39 години по-късно в България отново се проведе открит турнир за националния  трофей в колективен спорт! И както през 1981 година „Спортинг“ спечели футболния трофей „1 300 години България“, а за „Левски“ остана купата на страната, така и сега в Несебър имаме чуждестранен триумф.

В Слънчев бряг се проведе първият в историята открит турнир за Купа България по плажен хандбал. Включиха се 13 отбора, а в трите състезателни дни двубоите бяха наблюдавани от над 1 500 души.

Мачовете се състояха на специалните хандбални  игрища край „Кико бийч бар“, който се очертава като новия център на плажния хандбал у нас. Домакините от ХК „Петър Бабев Несебър“  пък осигуриха такива условия за надпреварата, че още преди края й, всички отбори заявиха участие и за догодина.

При жените първи стана отборът на Украйна, а с Купата на България триумфираха момичетата от „Люлин“, загубили финала с чуждестранните гостенки. Трети в турнира и втори в купата се класираха хандбалистките от „Поморие“.

В мъжката надпревара триумфира отборът на АСТИ (Хасково), пред НСА и ХК „Петър Бабев Несебър “. За домакините, които са само с 3-годишна история, това бе първи медал от републиканско първенство на ниво мъже.

Успоредно с турнира домакините проведоха и хандбален камп за начинаещи по програмата „Предай нататък…спорт“, реализирана със съдействието на Министерство на спорта. За трите дни в него се включиха над 80 момичета и момчета, които проведоха занимания под ръководството на треньори на клуба и получиха възпоменателни подаръци.