ФГ „НЕЗАБРАВКА“ УЧАСТВА В „НАРОДЕН СЪБОР ПЛОВДИВ 2020“

 

Несебърската Фолклорна група “Незабравка“ взе участие за 5- тия пореден „Народен събор Пловдив 2020“, който е един от най-големите фолклорни фестивали в България. На три сцени се представиха повече от 4000 участника от цялата страна. Събитието се проведе в парка „Лаута“, район Тракия, където изпълнители от различни фолклорни групи, оркестри, училища, читалища и самодейци сътвориха неповторима атмосфера от мелодии, ритми и багри в духа на българските традиции, предавани от поколение на поколение. Организирани бяха хоротеки на открито, уроци по народни инструменти, алея на занаятите.

Наред с ансамбъл „Тракия“, щатния ансамбъл на АМТИИ – Пловдив, гайдарите от Момчиловци, се представиха и момичетата от ФГ „Незабравка“ при СУ „Л. Каравелов –Несебър, с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова. Техните изпълнения на тракийски, добруджански и шопски танци предизвикаха бурни овации сред многобройната публика. Несебърските „незабравки“ се откроиха с оригинална хореография, уникални народни носии и ярко сценично присъствие.

Бурните аплодисменти и вниманието на фотографите бе очаквано след изявата им през 2018г. и напълно заслужено. Прекрасната им визия с уникални носии, доведе до идеята на организаторите следващата година да включат във фестивала ревю на автентични народни облекла и покана към групата за нови изяви.