КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПОСЕТИ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА ПРАЗНИЧНИЯ 1-ВИ ОКТОМВРИ

По повод Международния ден на възрастните хора, кметът на Несебър Николай Димитров гостува на няколко пенсионерски клуба по населените места в общината. Там той се срещна с отбелязващите празника наши съграждани от третата възраст.

Г-н Димитров посети пенсионерите на Обзор и най-малките населени места на общината – Раковсково, Приселци и Паницово. Той уважи и тържеството на несебърските и гюльовските пенсионери, които празнуваха съвместно. В Равда кметът на общината и кметът на населеното място Андон Бакалов присъстваха на празничната сбирка на местния пенсионерски клуб, а в Кошарица г-н Димитров беше заедно с кмета на селото Валентин Станчев.

Навсякъде градоначалникът  поздрави съгражданите ни от златната възраст и им пожела здраве и много щастливи мигове с най-любимите хора.

Той ги увери, че общинското ръководство ще продължи да работи за подобряването на средата, в която пенсионерите осъществяват своите социални контакти, защото тя е жизнено важна за високия дух, добрата кондиция и самочувствието на възрастните жители  на община Несебър. Общината е осигурила  финансиране  за пенсионерските клубове във всичките си селища  и както и до сега  няма да пести средства за поддръжката им.

През миналата година започна строителството на три многофункционални сгради с пенсионерски клубове в селата Оризаре, Баня и Тънково.

Политиката на общината по отношение  на съгражданите ни от третата възраст в последните  години е насочена към грижи за тяхната активност чрез различни инициативи. Една от тях, осъществена с помощта на партньорска организация, бе курс за компютърно ограмотяване на пенсионерите на място в населените места. По рано през годината, във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването, налагаща задължително носене на маски, общината осигури безплатни лични предпазни средства на всичките си пенсионери.