ПАТРИОТИЧЕН ФИЛМОВО-ТЕАТРАЛЕН СПЕКТАКЪЛ НА ИСКРЕН КРАСИМИРОВ В НЧ”ЯНА ЛЪСКОВА-1905”

На 8 октомври по покана на ръководството на НЧ”Яна Лъскова-1905”, в навечерието на 115 годишнината от основаването на читалището и Деня на народните будители, институцията ще бъде домакин на първия по рода си образователен спектакъл „Левски и Ботев на живо, представени от Захари Стоянов!“ Спектакълът е с начален час 17.00 и негов водещ ще бъде Искрен Красимиров, автор на проекта „НЕзабравимата България“.

Патриотичният филмово-театрален спектакъл има възпитателен характер. В рамките на един час авторът включва откъси от филмите за Левски, Ботев и Захарий Стоянов.

В „Левски и Ботев на живо!“ присъстващите ще видят цялата история на Българското възраждане, както и всички народни будители, „оживели“ на екрана.

Искрен Красимиров е основател на проекта „Незабравимата България“ и е автор е на над 25 игрални, документални и късометражни филми, с който е провел над 750 уроци по родолюбие в стотици училища, детски градини, музеи, кина, читалища, библиотеки и общини у нас и в чужбина. Чрез този проект той популяризира българските национални герои чрез художествени и документални филми.

Проектът „НЕзабравимата България” стартира преди седем години с филм за Ботев, следват  различни патриотични възстановки, издаване на патриотични книги и други дейности в тази сфера. „Тогава решихме, че всички тези патриотични инициативи трябва да бъдат съсредоточени в един проект и избрахме името „НЕзабравимата България“, защото героите не трябва да се забравят”, споделя Искрен Красимиров.