НЕСТАНДАРТЕН УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ПРОВЕДОХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – НЕСЕБЪР

Ученици от 9,11 и 12 клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър и техния преподавател по история и цивилизация Ваня Митева присъстваха на открит урок по патриотизъм по покана на читалище „Яна Лъскова – 1905 г.“.

Образователният спектакъл беше подготвен от младия български режисьор д-р Искрен Красимиров. Той е основател на историческия проект „НЕзабравимата България“, чиято основна цел е да популяризира националните герои и  да пробуди паметта на хората  за славното ни минало. Филмово – театралната програма включваше откъси от художествено – документални ленти за националните герои Левски, Ботев, Захари Стоянов и други значими будители на Българското възраждане. Увлекателният разказ на водещия, облечен в автентична четническа униформа, впечатли младата публика. В оживена дискусия несебърските ученици показаха завидни исторически познания, а единадесетокласничката Дарина Ганчева   се превъплъти в ролята на легендарната героиня от Априлската епопея Райна Попгеоргиева.

На финала на този нестандартен урок по родолюбие, учениците заедно вдигнаха българския трибагреник и отправиха  призив към младите хора да бъдат истински патриоти, които носят България в сърцето си.