УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

Приемете моите най-сърдечни и искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители! На тази дата изразяваме своята почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура, прекланяме се пред всички радетели за опазване на националния дух и самосъзнание, осветили пътя ни към знание, свобода и независимост. Благодарение на тяхната безгранична любов и отдаденост към родината имаме съхранена българската книжнина и култура.

На този общобългарски празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, ние изразяваме своята признателност не само към първоучителите на Националното възраждане и освободителните борби, но и към съвременните будители: учители, артисти, писатели, поети, художници, читалищни дейци, творци!

Убеден съм, че всички Вие, днешните просветители, успешно продължавате делото, съхранило вечния български дух и стремеж към овладяване на знанието.

На всички Вас, които запалвате искрата на любовта към книгите, познанието, просветата и културата, пожелавам здраве, силен дух, оптимизъм, нови творчески хоризонти и още успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!