УЧЕНИЦИ ОТ РАВДА ДАРИХА КНИГИ НА СВОЕТО УЧИЛИЩЕ

            Учениците от начален етап в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Равда с ентусиазъм се включиха в стартираната от Асоциация „Българска книга” кампания с надслов „Купи 1 книга. Дари я на своето училище”.

Дарените книги са грижливо подредени в „Къщи за книги – библиотека”, изработени от четвъртокласници и техните родители. Създаден е и читателски дневник, в който учениците да вписват прочетените книги.

Това е второто образователно заведение на територията на общината, което взема участие в кампанията.  Припомняме, че в акцията, организирана от Асоциация „Българска книга”,  се включиха и ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, които дариха над 450 книги.

Мисията на кампанията е да утвърди четенето като ценност и да отправи послания, свързани с книгата като национално богатство.

Основни цели на кампанията са: да насърчи училищната общност да покаже своето отношение към литературата и книгите; да превърне учениците в посланици на четенето, които, споделяйки любимите си книги, да дадат своя принос към училищния живот и образователния процес.