Детски градини в Несебър отбелязаха Деня на християнското семейство

По оригинален, интересен и забавен начин детските градини „Яна Лъскова“, „Калина Малина“ и „Моряче“ в Несебър, както и „Слънце“ в Слънчев бряг, отбелязаха Деня на християнското семейство. Благодарение на неуморния и всеотдаен труд на учителите от всяко едно образователно заведение децата се запознаха с християнските добродетели и научиха защо семейството е ценност.

В  отбелязването на празника в ДГ „Яна Лъскова“  бяха ангажирани децата от  всички групи. Наред с тематичните песни  и стихчета, възпитаниците на образователното заведение изработиха и рисунки, в които са отразили своята представа как изглежда семейството им. Родителите им имаха възможност да се докоснат до празничната атмосфера чрез видеоклипове, качени в групи в социалните мрежи.

В ДГ „Калина Малина“  празникът бе отбелязан не по-малко интересно. Денят на християнското семейство е заложен във мини проекта в трета възрастова група „Моряче“. В изпълнението му активно участие вземат и учителите, които  подготвиха вълнуващ  видеофилм с участието на децата.  Клипът бе специален поздрав за семействата им и бе представен в групата на детската градина в социалните мрежи точно на 21 ноември.

В мини проекта на трета възрастова група „Моряче“ към ДГ „Калина Малина“ бяха ангажирани и родителите, които подготвиха  родословно дърво със своите деца в домашни условия. В празничния ден малчуганите с радост разказаха за своите роднини пред другарчетата си, а учителите по увлекателен начин ги запознаха с християнския празник.

В ДГ „Моряче“ празниците също са на висока почит.   С много любов и ентусиазъм децата от  втора, трета и четвърта група отправиха към семействата и близките си видео поздрави с песни, стихове, танци и драматизации по повод Деня на християнското семейство.

Тематично тържество имаше и в ДГ „Слънце“ – Слънчев бряг“.  В празничната проява по повод Деня на християнското семейство участие взеха децата от четвърта група ,,Вълшебство“ . С много настроение и ентусиазъм малчуганите  поздравиха своите родители, като им пожелаха топло огнище и семеен уют, щастливи мигове, много любов и разбирателството.  Техните близки имаха възможността да гледат видео от проявата на децата чрез социалните мрежи.