НЕСЕБЪРСКА ГИМНАСТИЧКА ПО СТЪПКИТЕ НА ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА

Преди броени дни 15-годишната Ева Брезалиева от Несебър спечели бронзов медал от Европейското първенство по художествена в Киев, Украйна. С този нелек, но изключително красив и грациозен спорт, талантливото момиче се занимава от девет години. Ева се влюбва в него в крехка възраст, докато гледа състезания по художествена гимнастика по телевизията. Желанието да се докосне до магията на спорта я води в зала „Младост“ в Бургас, откъдето започва своя път в художествената гимнастика.

Нейните способности и дарби разкрива треньорката Елена Симеонова от клуб „Олимпия“ – Бургас, в който Ева се обучава десет години. Последните 18 месеца бронзовата медалистка тренира заедно с други грации в националния отбор под ръководството на Валентина Иванова и Райна Тошева. Въпреки че в момента даровитата гимнастичка е звезда при националите, тя не се е отказала от клуб „Олимпия“, в който започва спортната й биография.

Талантът от Несебър обича всички уреди еднакво, а нейни идоли са Маргарита Мамун и Невяна Владинова. Ева се възхищава на Боряна Калейн и Анастасия Салос, а пример за пътят й напред е Невяна Владинова.
Ева Брезалиева е горд носител на редица отличия, завоювани от участия в национални и държавни първенства и международни турнири. Притежава и призове, спечелени с националния отбор на България.

Миналата година участва и в първото младежко Световно първенство по художествена гимнастика. Както повечето спортисти така и Ева има ритуали за успех, които изпълнява преди да излезе пред жури и публика, а за представянето си в Киев твърди, че е имала предчувствие за успех.
Пред Ева, която навлиза във възрастовата група на жените, предстоят все по-важни и големи състезания, на които несебърското момиче мечтае да покаже още от своите способности и да прибави още отличия до многото си медали.

За своя роден град девойката говори с много емоция: “За мен Несебър е моят роден град , любим град, неповторим град. Градът, който завинаги ще бъде моя дом. Тук живее моето семейство, моите роднини и най-добрите ми приятели.“, споделя с гордост бронзовата медалистка от Киев.