ПОКОЛЕНЧЕСКА СРЕЩА НА ЧЛЕНОВЕ НА БЧК – НЕСЕБЪР

В навечерието на светлите празници доброволците от БЧК-Несебър събраха бивши членове на местната организация, за да изразят почитта, уважението и признанието си към тях. Това се случи на среща, състояла се в сградата на Българския червен кръст в Новия град. За всички бивши членове на организацията действащите червенокръстки активистки бяха подготвили цвете и торбичка с подарък. Вълнението бе искрено, а разказаните спомени за действителни случаи – живи и цветни.

Инициативата бе на най-активните действащи доброволци Виолета Георгиева, Калина Наумова и Недялка Илиева. Срещата започна с поздравление от кмета на общината Николай Димитров за дейността на общинската организация, която, благодарение на възрастните вече бивши доброволци и настоящите червенокръстци, се развива в дух на поколенческа приемственост и всеотдайност към членовете на общността. Поздрав присъстващите получиха и от Виолета Радева – директор на БЧК- Бургас.

По време на срещата действащите членове на БЧК-Несебър изказаха дълбока благодарност към възрастните дами за всичко което са им предали, за човеколюбието, всеотдайността и постоянството в дейността за подкрепа на най-нуждаещите се. Бе подчертано, че резултатите на БЧК-Несебър, която вече няколко години е републикански първенец в осъществяване на акции на добротворчество, се дължат на структурата и организацията на работа, създадени от предишното поколение доброволци.