Оригинален проект за Слънчевата система представиха ученици от СУ „Любен Каравелов“ в Несебър

С оригинален проект в час по предмета „Човекът и природата“ учениците от IV „в“ клас на СУ “Любен Каравелов“ – Несебър, с класен ръководител П. Ганчева презентираха интересни факти за Слънчевата система.

След задълбочена издирвателска и събирателска работа от различни научни източници, четвъртокласниците представиха мащабно умалени макети на планетите и Слънчевата система. С голямо желание, старание и интерес изготвиха атрактивни презентации за всяка отделна планета и нейните спътници, показаха основните движения, които те извършват и последиците от тях.

Особено интригуващ за децата се оказа фактът, че техният съученик Димитър Костадинов Ангелов е близък родственик на световноизвестния астроном – професор в Харвардския университет Димитър Съселов, който е и бивш възпитаник на несебърското училище. Димитър запозна своите съученици с най-значимите научни постижения на Съселов, сред които е и откриването през 2003 г. на най-далечната планета в съзвездието Стрелец.

В края на часа класният ръководител поздрави своите ученици за отличната работа и им пожела да следват мечтите си и винаги да гледат към звездите.