47 УЧЕНИЦИ ОТ НЕСЕБЪРСКОТО УЧИЛИЩЕ СЕ КЛАСИРАХА ЗА ОБЛАСТЕН КРЪГ НА ОЛИМПИАДИ

Въпреки епидемичната обстановка в страната и въведеното дистанционното обучение, учениците от несебърското училище се включиха активно в общинския кръг на олимпиадите по различните предмети. По някои от тях (руски език, английски език, физика, астрономия и история и цивилизации) надпреварата беше  онлайн, а по други – присъствена.  Резултатите на общинско ниво показаха много добро владеене на учебния материал, като за областния кръг се класираха 47 деца.

По български език и литература за областната надпревара се класираха 10 ученици. От 7 клас: Алекс Костадинов, Гергана Андонова, Елица Маринова и Каролина Дуарте Де Са с преподавател Таня Кехайова; осмокласниците Габриела Георгиева и Ема Белорешка с преподавател Мирослава Горенова. От гимназиален етап се класираха: Айше Рашид и Ема Андреева (9 кл.); Семен Станев (11 кл.) и Валентин Георгиев ( 12 кл.) с преподавател Камелия Симеонова.

11 ученици между 9 и 12 клас ще участват в областната олимпиада по руски език. Възпитаници на преподавателя Ирена Божилова са: Галина Сандина, Кира Гнатенко, Оливиа Мариа Клемпка, Ангелина Панфилова, Мария Шатрова, Валерия Солодова и Камила Брагина. Георгий Архипов, Мартин Петков, Таисия Зенкович и Полина Бутова са с преподавател Станислава Калофорова.

Петима са участниците в областния кръг на олимпиадата по английски език – осмокласниците Веселина Ганчева с преподавател Галина Банчева; Деница Яръмова, Жана Йорданова и Моника Петрова с преподавател Мария Колева и Златомир Павлов (12 кл.) с преподавател Петко Божилов.

По математика класираните са Деян Атанасов с преподавател Тодорка Станелова и Мая Минкова с преподавател Раня Георгиева.

В състезанието „Знам и мога“ несебърското училище ще бъде представено от Пламен Панчев (4 в кл.) с преподавател Пенка Ганчева.

В областната олимпиада по физика ще участва Михаил Куракин (9 кл.), а по астрономия – Ивана Тодорова (7 кл.) и Тодор Пирев ( 11 кл.). Техен преподавател е Нехат Хамит.

За областния кръг по география и икономика се класираха възпитаниците на Маргарита Костадинова – Дария Иванова, Деян Атанасов и Теодора Стоицова от 5 клас и Мая Минкова от 6 клас. Участие ще вземат и Ивана Тодорова (7 клас) с преподавател Златка Каменова и Илина Пикова (11 кл.) с преподавател  д-р Недялка Попова.

В областната надпревара по история и цивилизации ще се включат Гергана Андонова (7 кл.) с преподавател Марияна Димова и възпитаниците на Ваня Митева – Дарина Ганчева и Семен Станев от 11 клас.

В Националното състезание „Ключът на музиката“ ще участват четвъртокласниците Божидара Димитрова, Зорница Георгиева и Петър Коев с преподавател Гергина Нейчева и петокласниците Елена Георгиева, Ивайло Георгиев и Теодора Стоицова с преподавател Руска Узунова.