107 СА БРАКОВЕТЕ В НЕСЕБЪР ПРЕЗ 2020

Несебър е град, който омагьосва със своя неповторим чар и романтика още от пръв поглед. Град, в който да се влюбиш или да се вречеш във вярност на своята половинка е толкова логично, колкото и вливането на реките в морето. Неустоим и магнетичен, Несебър е предпочитано място за сключване на брак, дори и в години на изпитания, и в условия на пандемия. Недокоснат от обстоятелствата или може би въпреки тях, той продължава да се утвърждава като град на любовта и е предпочитана дестинация за сватбен туризъм. Именно този вид туризъм местната власт се стреми да наложи, фокусирайки вниманието върху всички  достойнства и уникалното културно-историческо наследство, които Стария Несебър притежава.

През изминалата година браковете, сключени в града на ЮНЕСКО, са общо 107, като от тях 10 са присъставени. Има съюзи между българка и албанец, българка и македонец, българин и литвийка, няколко брака между български граждани и граждани на Русия, Украйна и страни – членки на Евросъюза. В Несебър своята любов са запечатали с подпис и изцяло чуждестранни двойки от  Великобритания, Полша, Унгария, Украйна, Руската федерация, Ирак, Германия. За миналата година браковете, сключени в Несебър, между българи и чужденци, включително присъставените, са 23. Украинец на 65 години и рускиня на  61 години са най-възрастната двойка, врекла се във вярност в Несебър през 2020-та.

Първата сватба през 2020-та е била на  9-ти февруари, а последната се е състояла на 20-ти декември. Менделсон е звучал най-много пъти през август, когато сключените бракове са 23, четири от които на 08.08.2020 г.

Интересен за 2020 година е брак с разликата от близо четвърт век между мъж на 49 г. и жена на 25 г., и двамата българи, което е поредното доказателство, че за любовта възраст няма. Това е и двойката с най-голяма разлика, сключила брак в Несебър през миналата година. Друг факт в подкрепа на всеизвестната истина, че няма граници за любовта, са влюбени с разлика във възрастта от 20 години, както и три сватби, при които младоженци са с разлика от 15 години. При всички посочени бракове жените са тези, които са по-младите в брачния съюз.

През миналата година присъставените раждания са 43, което означава, че 43 деца, родени в чужбина, са получили български единен граждански номер.

Непреходната красота на Несебър, изумителното въздействие на културно-историческото му наследство, романтичните панорами и улици, водещи до морето, правят града магнетичен по всяко време на годината и логичен избор за вричане във вярност на любимия човек. Всяка сватбена церемония, състояла се на живописния полуостров, прави специалния ден в живота на новото семейство вълшебен, а началото на съвместния им живот – приказен.