ПОЗДРАВ ПО ПОВОД ТРЕТИ МАРТ ОТ КМЕТА НА НЕСЕБЪР Г-Н НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ

Уважаеми съграждани,

За мен е чест да Ви приветствам по повод Националния празник на Република България – 3-ти март и 143 години от Освобождението на страната ни от османско робство. На тази дата нашата държава отново се появява на политическата карта на Европа, а народът ни гордо и с възрожденски устрем започва да гради своята мечтана и свободна България.

На този ден всички ние си припомняме светлия подвиг на нашите прадеди и свеждаме глави пред паметта на всички онези поколения българи -революционери, просветители и будители, на хилядите знайни и незнайни герои, отдали живота си за България. Помним и сакралния им завет да пазим свободата като най-висша ценност. Защото тя  е онзи свят идеал в история ни, който винаги ще ни свързва и ще ни обединява като нация, а, както е казал патриархът на българската литература, „като имаме свободата, имаме всичко“.

Нека засвидетелстваме почит и признателност към великото дело на освободителите и с делата си да докажем, че сме достойни наследници на техните идеали и завети!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!