ВЪЗПИТАНИЧКА НА ОДК-НЕСЕБЪР С ПОРЕДНА НАГРАДА

Талантливата Камила Брагина, с ръководител Михаела Георгиева, е сред възпитаниците на Общински детски комплекс –Несебър, които могат да се похвалят с редица награди от участия в изложби. Само преди дни Камила завоюва първо място в Епархийския конкурс за великденско яйце „Децата и вярата“ в раздел изобразително изкуство – ІV възрастова група. Проявата се състоя с благословията на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий и бе организирана от Община Бургас, Сливенска митрополия и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас.

Малко по-рано през годината Камила Брагина печели трето място от Четвъртия национален конкурс за рисунка и приложно изкуство “Нарисувай историята“, посветен на 3 март – Националния празник на България- проява, организирана от Младежки дом град Враца Момичето участва с портрет на Васил Левски, като се състезава със свои връстници в трета възрастова група. Сред спечелените от Камила за тази година награди е и 1-во място и златен медал в XVIII Национален конкурс за детска рисунка „Трифон Зарезан” – гр. Сунгурларе, раздел „Живопис и графика”. Тя е сред децата-творци, участвали и в благотворителната осмомартенска изложба, както и сред авторите в експозицията с благотворителен характер, озаглавена „Да подариш море и лято…“ по случай миналогодишния празник на града – 15 август.

Камила Брагина споделя, че обича да експериментира с техниките на рисуване. „В бъдеще може би ще се занимавам с нещо, в което водещо ще е рисуването. Рисуването за мен е страст, която овладявам, заставайки с четка пред белия лист. Рисуването е хармония, светове, които са мои, но с удоволствие споделям с хората.“, казва талантливото момиче.

Родена през 2003 в столицата на Казахстан, Камила е на 10 години, когато родителите ѝ избират България за своя втора родина и семейството се установява в Несебър. Веднага е записана заедно с българските си връстници в 5-ти клас в СУ „Любен Каравелов“ и за много кратко време постига отлични резултати на език, който до скоро за нея е бил напълно непознат. Още от съвсем малко момиченце Камила много обича да рисува и да танцува. В местната школа по изкуства и Общинския детски комплекс, талантливото момиче получава възможност за изява и развитие на своите художествени заложби. Първите участия с рисунка за Камила Брагина са в конкурса за изобразително изкуство “Аз обичам Черно море“. Не закъсняват и отличията от участия в редица регионални и национални конкурси.