С ВПЕЧАТЛЯВАЩ КОНЦЕРТ И ЕФЕКТНА ЗАРЯ БЕ ОТКРИТА КОНЦЕРТНАТА ЗАЛА В АРТИУМ ЦЕНТЪР В НЕСЕБЪР

В навечерието на 24 май с впечатляващ благотворителен концерт и ефектна заря бе открита концертната зала в Центъра за култура и образование „Артиум“  в Несебър.  Броени минути преди големия глас на България Георги Христов и симфоничния оркестър  към Държавната опера – Бургас да завладеят публиката с блестящите си изпълнения, кметът на общината Николай Димитров произнесе официално обръщение. В него той подчерта, че датата за откриването на новата модерна придобивка не е избрана случайно и  поясни, че събитието е част от майските Дни на културата, целящи да привлекат многобройните любители на различни музикални жанрове. В своята реч кметът не пропусна да поздрави всички учители и културни дейци по повод 24 май и да им благодари за труда и всеотдайността  в хуманната и благородна мисия да просвещават и да пазят българската духовност.

Николай Димитров припомни, че придобивката е част от мащабния проект на местната власт за изграждане на модерен градски, административен и културен център в този район, в който общината инвестира собствени средства.  По-голяма част от обектите, оформящимодерната и съвременна визия,вече са факт – пл. „Жулиета Шишманова“, Центърът за  култура и образование „Артиум“ и реконструкцията на пощата.  Финалният щрих, завършващ този център, ще бъде изграждането на новата сграда на общинска администрация. За нея кметът сподели, че ще бъде отложена във времето, защото в момента екипът му работи по други, приоритетни към настоящия момент, обекти  като напр. завършването на многофункционалната зала на градския стадион. Николай Димитров сподели още, че  е утвърден  дългосрочен план за интегрирано развитие (2027-2030 г.), съдържащ проекти, които ще се реализират поетапно на територията на цялата Община Несебър.

Веднага след официалното приветствие на  градоначалника, публиката бе завладяна от музикалното изкуство на Георги Христов и симфоничния оркестър  към Държавната опера в Бургас. Събитието  бе видяно както вътре в самата зала, така и отвън на площад „Жулиета Шишманова“.

Празнична заря на фона на космическия глас на Георги Христов сложи финал на събитието.