В ОУ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ“ В ОРИЗАРЕ ОТБЕЛЯЗАХА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ

Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ тържествено беше отбелязан Денят на българската просвета и култура в ОУ „Георги Стойков Раковски“ в Оризаре. Празникът се състоя в двора на училището, където учениците от първи до седми клас поздравиха събралите се родители, учители и гости с песни, танци и  стихотворения.

Приготовленията за 24 май започнаха дни преди самото тържество с изработването на различни тематични табла, както и с традиционното плетене на венци, които красят входа на училището.

Празничната програма  бе открита с приветствие от Паунка Стоева, директор на училището, а след това учениците от студио „Работилница за таланти“ с ръководител К. Костадинова поднесоха на зрителите много настроение с представлението „Милионерът“ по Йордан Йовков. Малко по-късно същите изпълнители  потопиха публиката в магията на фолколора, като извиха кръшно хоро, а накрая изненадаха всички  с модерни танци.

Участие в празника взеха и учениците от начален етап, които изпълниха стихотворения и песни, посветени на празника.

Изявените ученици през учебната 2020/2021 г.  бяха отличени с грамоти, книги и други награди.   Празникът завърши с танц на децата от ДТС „Оризарчета“ с ръководител Д. Червенкова.