Зрелостниците от СУ “Любен Каравелов“ получиха своите дипломи

Днес в двора на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър, пред паметника на патрона на училището директорът Ирина Велкова връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2021 с класни ръководители Камелия Симеонова и Паунка Русева.

„Поставяме финала на дванадесетте години обучение. Днес Вие ще получите заветния документ за завършено образование. Пожелавам Ви от цялото си сърце да сте здрави, късметът да ви следва навсякъде, да имате успех, там където сте решили да продължите и да сбъдвате мечтите си.“, бяха част от думите на директорът на СУ ”Любен Каравелов”.

На церемонията стана ясно, че на Държавния  зрелостен изпит по математика един от учениците е с пълна шестица – 6.00,  по руски език с максимален резултат са трима дванадесетокласници, а един е с отличен 5.99 по английски език.

От завършващите общо 39  ученици през тази учебна година 37 са в дневна форма на обучение, а двама  завършват в самостоятелна форма.  С най-висок успех са:  Валентин Георгиев – отличен 5.97,   Маргарет Юсеин – отличен 5.74, Радостин Костадинов – отличен 5.64.

На церемонията стана известно, че зрелостниците от Випуск 2021 на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър ще да продължат образованието си в български и чуждестранни  висши учебни заведения. Част от зрелостниците посочиха, че искат да изучават международни изследвания, право, логистика, медицина, туризъм, маркетинг, предприемачество  и др.