БАНЯ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК

На 20 юли – Илинден, село Баня отбеляза своя празник. Денят започна със света литургия, отслужена в местната църква, носеща името на св. Пророк Илия.

Гости на празника на село Баня бяха кметът на община Несебър Николай Димитров, кметовете на съставни селища Гюльовца, Раковсково, Паницово, Оризаре и др.

Тържеството на площада  започна с поздравителни думи от кмета на селото Емил Огледалов. Своите приветствия към жителите и гостите на Баня поднесе  и кметът на общината Николай Димитров, който поздрави присъстващите и им пожела веселие и добро настроение в празничната вечер. Той не пропусна да засвидетелства своето уважение към жителите на Баня за тяхната непоколебимост в отстояването на позициите им за развитието на селото. Кметът подчерта, че и занапред Община Несебър ще работи по приоритетни за Баня проекти, съобразени с нуждите на населеното място. На финала на словото си, Николай Димитров поздрави с празника и всички именици.

Празничната програма  включваше популярни фолклорни ритми от различни краища на България, а ефектна заря постави край на тържествената вечер.