ПРИКЛЮЧИ ДЕВЕТИЯТ ТУРНИР ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ ЗА КУПА „НЕСЕБЪР“

За девети пореден път в Несебър се проведе турнир по подводен риболов за купата на града. Тази година състезанието бе 5-ти кръг от веригата турнири за Купа „България 2021“  на Българската федерация по подводни спортове. Домакин и организатор бе местният „Спортен клуб по подводен риболов Несебър“ с любезното съдействие и финансова подкрепа на Община Несебър.

Главен съдия на турнира бе г-н Нелко Йорданов от Шабла, а наблюдаващ делегат – председателят на федерацията, г-н Марио Христов от Варна.

Състезателната акватория бе с граници: на север Общинско  пристанище – Несебър,  на юг – буната на Ахелой.

Домакините бяха осигурили нужните лодки за придвижване и почивка на състезателите и съдиите в зоната.

В надпреварата участие взеха 39 състезатели от 10 клуба.

Турнирният ден започна с гладко море, но само час след старта, даден в 11:00 часа, излезе югоизточен вятър, който предизвика  силно морско течение. Това утежни  подводните риболовци, който  трябваше да се борят с него до края на петте часа състезателно време.

Несебър отново се доказа като един от най-богатите на риба региони по Черноморието и за пръв път през състезателния сезон почти всички участници  завършиха турнира с богат улов от платерини, кефали, морски врани и лабриди.

След претегляне на улова резултатът е както следва:

– 1-во място – Валентин Люцканов от клуб „Черноморец“ с улов от седем морски врани и шест платерини, който му донесе 13145 т.;

– 2-ро място – Данаил Едрев  от клуб „Черноморец“ с улов от осем платерини и три врани – 9985 т.

– 3-то място – капитанът на домакините от клуб „Несебър“  Веселин Томов с улов от шест морски врани, една лабрида и една платерина и 9805т.

Най-голяма риба – морска врана с тегло 1,055 кг., улови Злати Димитров, един от младите състезатели на клуб „Портус Кария“ гр.Шабла.

На пето място с пет врани и четири платерини остана друг състезател  на клуб „Несебър“ – Мирослав Илчев, който с това си постижение излезе на първо място във временното класиране за купа „България 2021“.

Осми се подреди представителят на другия местен клуб – „Месембрия“, Димитър Катрафилов с улов от 4 врани и 4 платерини.