ПРИКЛЮЧИ ЮБИЛЕЙНОТО ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „СЪЗВЕЗДИЯ В НЕСЕБЪР“

Десетият международен фестивал „Съзвездия в Несебър“ завърши с тържествен гала концерт на участниците. Гран При в раздел „Вокал“ спечели Христо Банков – възпитаник на Общински детски комплекс – Несебър, с ръководител Димитър Йорданов.

Арт фестът се организира от Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, и се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров.

В продължение на пет дни участници от пет държави:  България, Полша, Канада, Русия и Украйна пяха, танцуваха и рисуваха, и градът отново се превърна в една голяма сцена на изкуствата, на която блестяха талант и феерия от артистични превъплъщения.

Събитията по традиция започнаха на 20 август. Амфитеатърът се изпълни с любители на детското творчество. Поздрав към присъстващите от името на кмета на общината отправи Златин Чаушев – началник на отдел „Несебът-Световно наследство.

Фестивалните дни се превърнаха в празник на любовта към артистичните изяви и мирното съревнование на сцената на изкуството. С много ентусиазъм и амбиция децата пяха, танцуваха и рисуваха, представяйки своята страна, своя клуб и своите ръководители.

С този фестивал Несебър закрива серията от летни изяви на своите сцени, на които  деца от цял свят показват  достиженията си  в различни форми на вокалното, танцувалното и приложно изкуства.

През годините Община Несебър наложи трайна политика на стимулиране на детския талант чрез активна дейност в организацията и провеждането на редица форуми, целящи изявата на младежкия потенциал в различни сфери- математика, музика, рисуване.  Годините усилен труд  превърнаха града в разпознаваем център за проява на таланта и възможностите на подрастващо поколение  представители на различни страни.

ПРОТОКОЛИ ОТ КЛАСИРАНЕТО:
ПРОТОКОЛ ГРАНД ПРИ И СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ
ПРОТОКОЛ-21.08.2021-19.00
ПРОТОКОЛ-21.08.2021-21.00
ПРОТОКОЛ-22.08.2021-14.00
ПРОТОКОЛ-22.08.2021-19.00
ПРОТОКОЛ-22.08.2021-21.00
ПРОТОКОЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО