УЧИЛИЩЕТО В РАВДА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ С УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

   По случай 1 ноември – Ден на народните будители, в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”  в Равда се проведе Урок по родолюбие. Гост на учениците от 5-ти клас беше г-н Искрен Красимиров, който представи своя презентация, беседа и нагледни материали, по повод 100 години от смъртта на Иван Вазов. Младият родолюбец завладя вниманието на учениците с патриотичния си дух и  ентусиазъм. Петокласниците се включиха в урока със своите познания и задаваха въпроси, които бяха провокирани от интересното представяне на своя гост.

Учениците от 4-ти клас отдадоха почит на будителите в Час на класа, като се включиха активно в интерактивната игра „Будители  вярно- грешно“, гледаха презентация, състезаваха се за красив препис на стихотворение по темата. Като предизвикателство получиха задача да си изберат един от будителите, да намерят информация за него и да я представят пред класа.

С признателност  по- големите ученици нарисуваха образите на будителите.

Урокът по родолюбие припомни делото на книжовниците, просветните дейци и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.