КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ПОДКРЕПИ НОВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

 

Благотворителен коледен базар, организиран от Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова – 1905“, събра във фоайето на читалището прекрасни коледни сувенири, изработена от различни институции, организации и граждани на общината.

Базарът бе посетен от кмета на Несебър Николай Димитров, който изрази лична подкрепа към инициативата, посветена на милосърдието,  съпричастността и взаимопомощта в общността.

Пъстроцветната празнична украса се състои от ръчно изработени предмети, част от които притежават висока художествена стойност. Събраните от продажбата на коледни артикули средства ще бъдат предоставени на Общинската организация на червения кръст, за да бъдат изразходвани в помощ на най-нуждаещите се.

На 9 декември част от празничните сувенири ще бъдат изложени за продажба в Артиум център.

Старанието и любовта, вложени в изработката на предметите, носи затрогващо послание за единение в предпразничните дни, в които всеки трябва да се обърне към ближния и да дари обич и грижа Това е и мотото на събитието, което ще продължи до 10-ти декември.

Такива  благородни и хуманни инициативи са традиция в община Несебър, където силната и влиятелна общинска организация на БЧК е двигател на множество акции в подкрепа на местни и национални благотворителни кампании.

Базарът в и НЧ „Яна Лъскова“ е мястото, където всеки с щедро и милостиво сърце може да намери своят предмет, носещ коледния дух на благост и  съпричастност.

В инициативата със свои произведения се включиха:

-НЧ”Изгрев – 1927” – гр.Обзор;

-Ч”Саморазвитие – 1950” – с. Тънково;

-ОУ”Георги Стойков Раковски” – с.Оризаре;

-ДГ”Яна Лъскова” – гр.Несебър;

-ДГ”Моряче” – гр.Несебър;

-Детска градина „Мечо Пух” – с. Равда;

-ДГ”Усмивка” – с.Гюльовца;

-Сдружение на творците и занаятчиите – гр.Несебър;

-ОДК – гр. Несебър;

-Тракийско дружество – гр. Несебър;

-Детски център „Смарти кидс за ментална аритметика” – гр.Несебър;

-Сдружение на Демократичният съюз на жените – гр.Несебър;

-Пенсионерски клуб – с.Гюльовца и гражданите:

Миглена Щерионова, Екатерина Георгиева, Бистра Кондакчиева, Мария Радева, Невена Пинкова, Полина Симеонова, Яница Бояджиева, Силвия Цветкова и Стилиян Димитров.

Освен местните творци със свои произведения се включиха и ДГ”Чуден свят” – гр.Перник , ДГ”Райна Княгиня” – с. Мещица и ДГ”Валентина Терешкова” – с.Ярджиловци.