БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КОЛЕДНА ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОДЪЛЖАВА

Благотворителният коледен базар на Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова-1905“ днес  продължи в двора на Центъра на занаятите, който се изпълни с  граждани, дошли да подкрепят инициативата за събиране на средства в  помощ на дейността на общинската организация на БЧК.

Събитието посети и   кметът на община Несебър Николай Димитров, който поздрави гражданите с емоционалните думи: „Несебър е велик, защото жителите му имат големи сърца!“

В базара със свои коледни сувенири участват ОДК- Несебър, Сдружение на занаятчиите и творците в община Несебър, Демократичен съюз на жените  и СНЦ „Авигея шаама“. С кулинарни произведения се включиха сръчните самодейки от ФФ „Македонка“ и от Хор за гръцки песни „Месамбрия“, а в сградата на Центъра, на втория етаж, е подредена изложба на несебърските творци от сдружение „АРТ Несебър“.

За доброто настроение на публиката кратка концертна програма през първата вечер на благотворителния базар изнесоха съставите към НЧ „Яна Лъскова-1905“ ФФ „Македонка“ и от Хор за гръцки песни „Месамбрия“, чиито изпълнения бяха придружени от кръшните хора на Танцово студио „Месамбрия“.

Базарът ще продължи до 23 декември включително. Събраните средства ще бъдат предоставени на общинската организация на червения кръст, за да бъдат изразходвани за хуманни цели.

В най-студените зимни дни и в навечерието на най-светлите празници несебърските граждани отново показват, че са с широки сърца и души.

Нека радостта от предстоящите коледни тържества влезе във всеки дом и донесе радост на всеки гражданин на община Несебър.