Жители на Равда изразяват благодарността си към местни коледари, които даряват средства на болни деца

Жители на Равда изпратиха електронно писмо до кмета на Община Несебър Николай Димитров, в което изразяват благодарността си към местни коледари. Авторите на имейла разказват, че вече цяло десетилетие, освен че предават и пазят традицията по своя инициатива и без ничия помощ, момчетата даряват събраната сума на семейства от селото  с болни деца.

Тази година коледарите са подпомогнали пет семейства.  Въпреки пандемията те са намери начин да изпълнят благородната си мисия –  разделени на групи, те обикалят цяла вечер в студа, за да зарадват болно дете в нужда.  „Деца помагат на деца! Това е наистина велико! Респект!  Те са достоен пример и за млади, и за стари, че добрината ще ни съхрани във всяка беда!“, пишат благодарните жители.

В писмото до кмета на Несебър е обяснено, че превърналата се в традиция коледна благотворителност датира от поне десетина години,  когато едно от момчетата е диагностицирано с мускулна дистрофия. Болестта  не му позволява да коледува с приятелите си, а те  решават да му подарят събраната сума като коледен подарък. Така година след година, коледарите си предават не само носиите и песните, но и традицията да даряват сумата на семейства с болни деца.

„Ще Ви бъдем признателни да отразите тяхната мисия, за да може чрез Вас да стигне до повече хора и също да благодарим на нашите всеотдайни момчета, които постоянно ни радват с добрият си пример!“, се казва още в имейла.