КОШАРИЦА ОТБЕЛЯЗА ПРАЗНИКА НА ДОМАШНАТА НАДЕНИЦА

Кошарица отбеляза Празника на домашната наденица, който тази година се проведе за 11 път. Събитието, което е популярно в региона, събра в центъра на селото хора, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват участниците в тазгодишния конкурс за най-вкусно приготвен суджук. Кулинарната проява откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите на празника и благодари на кмета на Община Несебър и цялата администрация, както и на всички, ангажирани с организацията на събитието. Слово произнесе и кметът на общината Николай Димитров, като подчерта, че такива инициативи сплотяват общността, носят радост и удоволствие.

И тази година специално подбрано жури, след внимателна дегустация, оцени качествата на домашно приготвените мезета, които участниците в конкурса представиха.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества тази година спечели Марин Михалев, на второ място се нареди Станимир Анчев, а на трето  – Иво Ганчовски.

 

Те получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев и подаръци, осигурени от местното читалище и кметството.

За празничното настроение на присъстващите се погрижиха фолклорна група „Магия“ към местното читалище „ Светлина-1928“, Хор за гръцки песни „Месемврия“ към НЧ „Яна Лъскова“ – Несебър,  ФГ „Калгамач“ към читалището в село Бата, Дамян Каравасилев към ОДК-Несебър.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на вкусна, прясно изпечена наденица.

Такива прояви дават възможност на хората да общуват, да се веселят и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.