СЕНЗОРНА ПЪТЕКА ПРЕЗ КОСМОСА – НОВОТО ВЪЛНУВАЩО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕТО В СВЕТИ ВЛАС

Учениците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Свети Влас вече се радват на поредното нововъведение в училището  – сензорна пътека до планетите в Слънчевата система. Интересната придобивка е дълга около 18 метра и е   разположена в коридора на първия етаж, където са класните стаи на първи и втори клас.

Идеята е  да се съчетае физическата активност с познания за космоса по един лесен, достъпен, приятен и забавен начин. Преминавайки по изпъстрения с изображения коридор децата научават интересни факти като например на коя планета температурата е най-ниска, колко е разстоянието от Венера до Земята, колко е обиколката на Слънцето.

Изображенията съставят различни игри, като наставляват учениците да се движат по тях – могат да се състезават както индивидуално, така и на отбори. Игрите включват движения – скачане, балансиране, завъртане, подскоци на един крак и др. Между всеки две планети има по две пътеки – една за пристигане и една за напускане. Пътеката може да се преминава в две посоки, което я прави затворена и дава възможност за непрекъснато преминаване при желание.

Новата придобивка, съчетаваща уникален графичен дизайн на изображенията и интересни игри, е още един начин за освобождаване на енергията на учениците и използването й за научаване на нови неща чрез метода на играта и създаване на нови приятелства и приключения.