МКБППМН ПРОВЕДЕ СРЕЩИ С УЧЕНИЦИ ОТ ОБЗОР

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-гр.Несебър организира две беседи в училище „Св.Св.Кирил и Методий“ гр.Обзор. Темата на учениците от втори клас бе „Опасности и заплахи“, а на седмокласниците – „Влиянието на групата върху личния избор“.

Второкласниците, участвали в събитието, се запознаха с презентации по темата, включващи видеоматериали и др. Засегнатите въпроси включваха поведението и правилата, които трябва да се  спазват при среща с непознати в различни ситуации; държание при разговор по телефона или в интернет пространството; значението на знаците, които дават информация за безопасно поведение и защита. Беше обсъдено и значението на правилата при движение по пътя, при каране на велосипед, влизане в неохраняеми водни басейни, игра с огън и с опасни предмети. Проигравани бяха  ситуации и бе наблегнато на основни правила за безопасност.

Втората среща, с тема „Влиянието на групата върху личния избор“, бе с учениците от седми клас. На нея  бяха разгледани основните характеристики в развитието на юношите: значението на групата върху формирането на личността на младежите и отношенията, влизащи в процеса на общуване. Обсъдени бяха казуси и случаи от техния житейски опит. Децата обсъдиха още  въпроси по темите „Това, което мога да контролирам“, „Най-важните хора в живота ми“ и значението на  личния избор.