ВЕЛИКДЕНСКА РАБОТИЛНИЧКА В БИБЛИОТЕКИТЕ НА НЕСЕБЪР

В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово ученици от СУ”Любен Каравелов” гостуваха в библиотека „Стефан Владков“, за да се включат в творческа великденска работилница. По традиция книжното хранилище в Стария Несебър  организира на занимания, свързани с Великите  празници.

Децата изслушаха кратка беседа за обичаите, съпътстващи Лазаровден и Цветница, за великденския поздрав между християните и преданията, които съпровождат чудото на Възкресението.

Участниците в творческата работилница декорираха яйца, изработиха поздравителни картички и пъстра великденска украса. Освен изготвените традиционни символи за празника – пиленца, зайчета и боядисани яйца, те с ентусиазъм аранжираха великденско дърво в библиотеката. Ефектната декорация се превърна в централен акцент в украсата на книжното хранилище.

Най-голямата изненада за децата бе невероятното изпълнение на традиционна българска гайда от 12-годишния Александър Андонов. Малкият гайдар и редовен читател на детския отдел към библиотеката,  поздрави присъстващите с фолклорна песен. Емоционалното живо изпълнение  бе споделено в социалните мрежи.

В навечерието на Възкресение Христово библиотека „Младост“ при НЧ ”Яна Лъскова -1905” организира Великденска работилница за деца.

С прекрасно настроение, смях и усърдие малчуганите оцветиха великденски книжки и боядисаха много яйца. Техните родители се включиха с ентусиазъм в творческото занимание.

Библиотеката се  се изпълни с емоция и детския глъч на развълнувани горди със своите произведения малки майстори, и безброй ръчички вдигнати, за да покажат своето произведение. Мероприятието завърши с много снимки, усмивки и пожелания за светли празници.