ЮБИЛЕЙНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ“ НА ТС ПРИ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ ЗАВЛАДЯ ПУБЛИКАТА С МАГИЯТА НА МЛАДЕЖКОТО ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО

В края на април в концертната зала на Артиум център в Несебър беше представен юбилейният спектакъл „След десет години“ на театралното студио при СУ „Любен Каравелов“ с ръководител Петко Божилов.  Събитието бе с благотворителна кауза в полза на бивш възпитаник на училището, който провежда лечение след претърпяна операция. Проявата бе подкрена от клуб БМЧК при СУ „Любен Каравелов“.

Преди началото на събитието бе прочетен поздравителен адрес от името на кмета на Община Несебър Николай Димитров, който се включи с дарение в благотворителната инициатива. Последвалият спектакъл, по сценарий и режисура на Петко Божилов, бе зареден с много настроение и донесе много положителни емоции на публиката, която отново изживя магията на младежкото театрално изкуство такава, каквато я познава от последните десет години. Участниците в постановката показаха високо ниво на актьорска игра в откъсите от различни техни представления, които се редуваха с ретроспективни видеоклипове, проследяващи дейността и успехите на студиото, и заслужено бяха изпратени с бурни овации.

Сред присъстващите на спектакъла бе и ученикът, в чиято подкрепа се проведе благотворителната инициатива. Той бе сред публиката в знак на благодарност за съпричастността на хората към него. Младите несебърски таланти и доброволците от БМЧК активно подпомогнаха благотворителната акция, като в негова подкрепа бяха събрани общо 1605 лв.

Театралното студио при СУ „Любен Каравелов“ има многобройни изяви, които включват участия в училищни мероприятия, национални ученически театрални фестивали и благотворителни концерти в общината и областта. Студиото е носител на различни награди за театрално, танцово и вокално изкуство.