НЕСЕБЪР ОТНОВО Е ДОМАКИН НА ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР „КУПА ЧЕРНО МОРЕ“

От 10-ти до 21 – ви юни Несебър е домакин на футболния турнир „Купа Черно море“. В него ще се изявят около 2000  деца от над 120 отбори  от България, Р Северна Македония, Сърбия, Молдова и Украйна.
Несебър ще има 7 представителни тима от ФК „Атлетик“ (набор 2013 и 2014 г.) и ОФК „Несебър“ (набор 2008 г., 2009 г., 2010 г., 2011 г., 2012 г.) .

На официалното откриване днес бе и кметът на Несебър Николай Димитров, под чийто патронаж се провежда турнирът.  Градоначалникът поздрави участниците, като в словото си  изрази задоволство, че  настоящият турнир дава възможност на млади таланти от различни страни да премерят сили на зеления терен. „Сигурен съм, че много от тези участниците ще видим след години на големите европейски и световни футболни  първенства“, заяви в края на обръщението си кметът.

След това той даде символичен старт на проявата с изпълнение на начален удар от центъра на зеления терен.

„Купа Черно море“ се организира от ФК „Спорт Вилаж“ със съдействието на ОФК „Несебър“ и се провежда за пети път в морския град.

Срещите на турнира ще се играя в градовете Несебър и Свети Влас.

Община Несебър разполага със съвременни и комфортни условия за реализиране на национални и международни спортни прояви. Само преди дни бе открит градския стадион в Свети Влас, който бе изграден със средства от общинския бюджет. С новата придобивка се разшири материалната база на общината и се увеличиха възможностите за  организиране на различни по характер спортни събития.