УЧИЛИЩЕТО В СВЕТИ ВЛАС Е СРЕД ОТЛИЧНИЦИТЕ В ОБЛАСТТА В НВО

Основно училище  „Св.св.Кирил и Методий“ в Свети Влас е сред отличниците в Бургаска област в Националното външно оценяване след IV клас.

17 четвъртокласници са с отлична оценка след оценяването на „малките“ матури. Седем от тях са получили шестици и по български език и литература, и по математика. Две деца са пълни отличници по математика с максимален брой точки – сто.

40 са учениците от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Свети Влас, които се явиха на Националното външно оценяване в края на май. Общият им успех на  „ниво училище“ по български език и литература е 78.90 точки от 100, а по математика – 72,28 точки от сто, което бележи увеличение спрямо резултатите на оценяването през миналата учебна година. По скалата за превръщане на точките в оценки това означава много добри резултати, както на изпита по български език и литература, така и на теста по математика.

„Изключително горди сме с високите резултати, които нашите ученици показаха на тазгодишното Национално външно оценяване. Показаните усвоени знания на малките ученици носят удовлетворение и за учителите, за които изпитът също е тест за тяхната свършена работа. Резултатите на нашите деца са от усилена, неуморна работа и постоянство.“, коментира директорът на училището Чубрина Стефанова.

Постиженията на възпитаниците нареждат училището в Свети Влас сред първенците от всички училища в Бургаска област.