ПРАЗНИКЪТ НА РАВДА БЕ ОТБЕЛЯЗАН СЪС ЗВЕЗДНИ КОНЦЕРТИ

Празникът на Равда бе ознаменуван с концерти на Б.Т.Р. и на народния певец Данислав Кехайов. Тържествената програма бе реализирана с изключителното идейно, организационно и ресурсно съдействие на Община Несебър.

Денят на св. Параскева, покровителка на Равда и патрон на местната църква, е тачен и традиционно отбелязван със събития, посветени на храмовия празник и на жителите и гостите на курортното селище.

Преди началото на най-атрактивната част от тържествата кметовете на община Несебър Николай Димитров и на село Равда Андон Бакалов поздравиха празнуващите на площада. „Ръководството на общината работи в единство с гражданите, за постигане на общите ни цели към развитие и разцвет на нашата общност.“- се казваше в обръщението на г-н Димитров. Кметът на Равда Андон Бакалов поздрави присъстващите и специално подчерта успешното си взаимодействие с общинското ръководство в осъществяване на  добри и полезни проекти за селото и неговите жители и гости .

Празничният ден започна рано сутринта с литургия в църквата „Св. Параскева“. Пред смиреното множество в храма се изпълниха църковните ритуали на молебен за здраве, а в края на службата на миряните бе раздадено свето причастие.В следобедните часове децата и любителите на цирковото изкуство и шоу-клоунадата имаха възможността да  наблюдават и да се включат в представлението на актьорите от „Чеди шоу“, които зарадваха публиката със забавни си изпълнения и трикове.

Най-силната жанрово и стилово разнообразна част от програмата се състоя във  вечерните часове на празничния ден. Изявата на народния певец Данислав Кехайов остави незабравим спомен у всички, честващи деня на Равда. Меденият глас на тракийския славей пренесе присъстващите в света на народното песенно творчество, а виртуозността, богатството и изразителността в изпълнението на несебърския певец бяха бурно и продължително аплодирани. За всички жители и гости на Равда фолклорни ритми изпълниха и народните певци Нели Танева и Венцислав Пенев в съпровод на именитите музиканти Темелко Иванов – кавал, Божидар Стрехин – кларинет и Христо Христов – клавир.

 

 

Гвоздеят на вечерта постави концертът на Б.Т.Р. Феновете на българския рок чуха вечните хитове на бандата, оставила своя отпечатък в душите и сърцата на няколко поколения родни меломани. С вдъхновение и ентусиазъм публиката пя най-популярните песни на групата: „Невидими стени“, Няма връщане назад“, „Цвете от луната“ и др.

 

 

Вечерта приключи с внушителен пиро – музикален спектакъл, чието зарево дълго осветяваше небето на Равда.