НЕСЕБЪР ЗА ВТОРИ ПЪТ ДОМАКИНСТВА ТЕАТРАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МОНТФИЗ

Несебър за втора поредна година бе домакин и съорганизатор  на театралния фестивал на Актьорски школи МОНТФИЗ.

За жителите и гостите на града на ЮНЕСКО бяха подбрани забавни постановки по мотиви от популярни произведения, а младите възпитаници на школата демонстрираха своите творчески и актьорски заложби пред почитатели на театралното изкуство в реални сценични условия.

Интересът на публиката, решила да посети вечерните представления на младите актьори, бе поддържан от заглавия като: „Апокалипсис“от Димитър Касабов, „Ти, с който тоя свят е украсен“, „Brave new world” и  „До хвърчащите хора“.

Последната постановка от фестивалната програма се игра на сцената на НЧ „Яна Лъскова“. Публиката бе привлечена от таланта на много популярните и обичани актьори Радина Кърджилова и Деян Донков, които представиха пиесата „Любовникът“ от Харолд Пинтър.

Община Несебър  е на път да превърне фестивала в традиционен за града. Това е част от политиката на местната власт, насочена към поощряване на таланта и заложбите на младото поколение чрез осигуряване на възможност за изява в различните форми на масовата култура – танцувална, певческа, художествено- творческа и др .

Събития от такъв характер в културния календар на общината представляват допълнителен стимул при избор на дестинация   за туристите,  посещаващ Несебър, и носят популярност на града като център на изкуствата и културата.