СИЛЕН ФИНАЛ НА КУПА „БЪЛГАРИЯ“2022 ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ОТ КЛУБ „НЕСЕБЪР“

Продължава силното представяне на нашите момчета през 2022 г. На провелия се на 17 септември турнир за купа „Варна“  – осми и последен  кръг от веригата турнири за купа „България“ 2022 г., нашите състезатели Веселин Томов и Мирослав Илчев спечелиха убедително 1-во и 2-ро място.

Турнирът се проведе в акваторията, заключена между нос Агалина пред град Варна и река Камчия. Състезанието протече при силен западен и в последствие южен вятър, а водата бе сравнително студена – 22 градуса. Най-съобразителни и подготвени за тези условия бяха нашите състезатели Веселин Томов, спечелил убедително първото място с улов от 16 валидни риби и класиралият се втори Мирослав Илчев с 11 валидни екземпляра. Трети остана представителят на домакините Любен Ловчев с 9 валидни риби. Уловът се състоеше основно от морски врани и платерини, но и от по-редките морски хиени, лабриди, скорпиди, както и едно гигантско попче, с тегло 315 гр., уловено от друг несебърлия – Сотир Наумов.

В критериума за купа „България“2022 Веселин и Мирослав завършват на 3-то и 4-то място на минимална разлика от първите двама. Нашите харпунджии спечелиха общо 11 приза в състезанията през 2022. Те бяха и част от националния отбор на България, който преди седмица се завърна от Тунис, където българите заеха 9-то място на Евро-Африканското първенство и спечелиха квота за Световното първенство в Испания догодина.

Започва подготовката на състезателите за Държавното първенство по подводен риболов, което ще се проведе в град Приморско на 22-25.09.2022. Това ще бъде и заключителното състезание за много натоварената  и успешна за нашите състезатели година година.