ОУ,,ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ“ – ОРИЗАРЕ ОТБЕЛЯЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

За поредна година Основно училище ,,Георги Стойков Раковски“, село Оризаре, отбеляза ,,Европейски ден на спорта в училище“. В двора на сградата се събраха ученици, учители, родители, общественици, представители на различни институции и гости.

Международната инициатива е част от Европейската седмица на спорта и цели да популяризира нуждата от повече активни занимания при децата. През тази година мероприятието е под наслов ,,СПОРТ #без отпадъци“, а идеята е да се възпита у учениците не само любов към спорта, но и отговорност и грижа към околната среда.

Подготовката започна дни преди самото събитие. Празничен облик на мероприятието придадоха ученици под ръководството на учителите Д. Ексхолм, К. Костадинов и П. Петрова, които изработиха лого и брандирани табла на тема спорт.

Учениците от първи до седми клас дадоха начало   с аеробика, след което 2-ри, 3-ти и 4-ти клас участваха в щафетни игри. Не само забавни, но и доста поучителни за възпитаниците на училището се оказаха игрите СПОРТ#без отпадъци. Физическите активности завършиха по традиция с кръшни народни хора, в които се присъединиха родители и гости.