ТАЛАНТЛИВАТА ХУДОЖНИЧКА И ПОЕТЕСА КАЛИ КОЛ ГОСТУВА В НЕСЕБЪР СЪС СТИХОСБИРКА И ИЗЛОЖБА

Артиум център е домакин на богата и интересна изложба от маслени картини на Калинка Колева или както е известна със своя артистичен псевдоним Кали Кол. Тя гостува в Несебър със стихосбирка и художествена експозиция под надслов „Шепот“. Почитателите на двете изкуства имаха възможността да чуят изящните рими на авторката и да видят нейните въздействащи платна. Поетичните творби, събрани в стихосбирката на Кали Кол и илюстрирани с нейни картини грабват едновременно сетивата и чувствата, за да се превърне докосването до изкуството й в незабравимо и вълнуващо преживяване.

Събитието бе открито от Златин Чаушев, н-к отдел „Несебър-Св. Наследство“, който подчерта щастливата симбиоза на изобразителния и словесен талант на Кали Кол, който деликатно, фино и нежно ни прави съпричастни с емоциите и ни разкрива необятните светове на красотата и хармонията.

За авторката на книгата нейният редактор Румяна Пелова в предговора споделя, че  „докато изобразените с бои картини навяват спокойствие и съзерцателност, в строфите й прииждат на талази бури и урагани. Там морето е кърваво чак до синьо, живее в гласа на гларусите, а рапаните разказват приказки“.

Изложбата ще бъде открита за посещение до 19 октомври от 10 до 18 часа.