ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО В СВЕТИ ВЛАС НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАТИКА И КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ

15 ученици от пети до седми клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Свети Влас  се включиха в ежегодното Международно състезание по информатика и компютърна грамотност “Бобър”, проведено онлайн. Участниците имаха 30 минути да решат 18 логически задачи в платформата на състезанието чрез предварително раздадени пароли. Освен логическото мислене, в надпреварата се оценява и бързината, с която се справят  участниците с различните предизвикателства. Възпитаниците на училището в Свети Влас се представиха отлично, като с най-много точки – 130 от максимално 144 точки е Стоян Цветков от 5 клас, следван от Драгомир Стоилков от 6 клас – със 124 точки и Виктор Панайотов от 6 клас – със 120 точки. Седмокласникът Мартин Янев е със 110 точки, а петокласничката Емма-Никол Христова показа най-бърза и логическа мисъл при момичетата – 98 точки.

smart

Общо 477 ученици от България взеха участие в надпреварата в група 5-7 клас – така петокласникът Стоян се оказа на 24 място в страната, Драгомир е на 37, а Виктор – на 51 място.

Организатори за България на състезанието са Съюзът на математиците в България и Институтът по математика и информатика към БАН.